Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2009 13:15 - Старшина Гелев
Автор: gaazi Категория: Други   
Прочетен: 1112 Коментари: 0 Гласове:
0



Служа трудовак.Имаме ротен старшина.Нарича се Гелев.Точно,другарят старшина Гелев.Когато се ядосаше ( а това бе често ),другарят старшина Гелев ни строяваше след вечерна проверка ,и почваше.Лекцията му се състоеше предимно от псувни.Псуваше надълго и широко с разпенена уста.Псуваше с вдъхновение,с патос.Като че,държеше реч за Великия Ниагарски Водопад.Понякога изпадахме в умиление."Колко хубаво ни псува".
Когато се поуспокоеше за малко поемаше дъх,изваждаше кърпичка от джоба си.Избърсваше пяната от устата ,потта от челото си и започваше пак:"Вие тук сте гавра за човечеството (следваше псувня ).Вие сте измет на развития Социализъм.Вие пет пари не давате за развития Социализъм" Ние започвахме да викаме " ура ". Старшината размахваше ръце да спрем."Спрете-викаше той-Кой ви даде команда да викате "ура"? А?"Ние млъквахме засрамени.Наистина,никой не ни бе дал такава команда.Ние просто се радвахме,че пет пари не давахме за развития Социализъм.Старшината продължаваше. "Хубаво че я има родната трудовашка казарма,та да ви оправи малко.Тука,в родната трудовашка казарма има престъпни българи,мръсни цигани и гламави турци.Ясно ли е?" Ние отсечено,в един глас изкрещявахме "Тъй вярно другарю шина!"Това бе като кибрит хвърлен в буре с барут.Старшината избухваше като бомба,с порой от псувни."Аз не съм шина-ревеше Гелев-Аз съм стар-ши-на.Ясно ли е?"Беше много дълго,заобиколно.Затуй карахме напреки,през просото:"Тъй вярно другарю шина".За това наше непослушание,старшина Гелев ни караше да маршируваме половин час.Това бе много за нас.Бяхме капнали от цял ден работа по обектите.Марширувахме и скришом псувахме старшината.А той ревеше с цяло гърло: "Набивай крак.Мамка ви. "
Сега,за престъпните българи,гламавите турци,мръсните цигани.Другарят старшина Гелев въобще не бе прав в това свое твърдение.Около 120 човека бяхме.Имаше хора с престъпни наклонности.Както българи,така и турци,цигани.Имаше мръсни хора.Както цигани,тъй и българи,турци.Имаше гламави хора.Както турци,така и българи,цигани.Ако някой се наемаше да каже на старшина Гелев,че хората не могат да се делят и оценяват по народностен признак.Нито по расов признак.Нито по полов признак.Нито по възрастов признак.Нито по географски признак.Нито по болестен признак като например,"Раково болните са така,а туберколозно болните иначе".И т.н. И ако същият някой продължава да разяснява на старшина Гелев,че всеки човешки индивид може да се оценява единствено и само чрез даденостите които притежава,при туй,без да има влияние от групата към която принадлежи.
Та,какво би станало,ако всичко това би било
казано на старшина Гелив.Това би било открита обява за дуел.Старшина Гелев не бе само луд.Той беше безстрашен мъж.Не би пропуснал да приеме дуела.И то,с удоволствие.За туй,всеки гледаше да няма много много работа с него.
Тъй беше.Цели две години.
                   --------------------------------------------------------------



Тагове:   старшина,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gaazi
Категория: Поезия
Прочетен: 792404
Постинги: 93
Коментари: 83
Гласове: 606
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930