Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2012 12:59 - Кой издава запведи?На кой? Защо?
Автор: gaazi Категория: Лични дневници   
Прочетен: 18977 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 08.09.2012 13:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
-- Главатаря на разбойниците
-- Робовладелеца на робите
-- Надзирателя на затворниците
-- Богатия и силния на слабите и бедните
-- Традициите,обичаите,нравите,адетите на всички хора

      ЗАЩО?
Първата цел на човек издаващ заповеди е да покаже на заобикалящите го хора,че той е господар на живота им.Че по негово желание те могат да добруват или да са зле.
Втората цел на човек издаващ заповеди е да посочи ясно,че при  неизпълнение на негова заповед или грешка или простъпка веднага ще последва наказание като например: режене на уши,ръце,крака.
-- Кой издава заповеди за съблюдаване на традиции,бичаи,нрави,адети?Пак е човек.Така нареченият пазител на традиции,обичаи,нрави,адети.Освен целите на главатаря на бандитите,робовладелеца,надзирателя,богатия и силния  пазитля на традиции,обичаи,нрави,адети си има и други цели.А именно.
Да покаже на заобикалящите го хора,че той е важният,по-важният,най-важният от всички тях.Да покаже,че се е нагълтал с огромно количество книжни знания,книжни факти,книжни истини коит го правят мъдрец.Че той знае такива цитати,квинтесенции които нито един от заобикалящите го хора не знаят,нямат си и хабер-понятие от тях.Че той знае такива исторически справки за живота на хората от преди да кажем 1345 години за които другите даже не подозират.Че той знае как тече и се развива живота на хора,животни,маймуни в петте континента плюс Гренландия.Всъщност,борбата на пазителя на традиции,обичаи,нрави,адети е борба за власт и надмощие над забикалящите го хора.За да ги командува,за да ги манипулира.За да може да ги мачка,дои.За да може да прави каквото си иска.Например,да не се съобразява с традициите,обичаите,нравите,адетите за които се бори.Коит ги отстоява.Като ги смята за глупави,нямащи стойност в реалния живот.Ако някой или някои си позволят да живеят не по правилата установени от традиции,обичаи,нрави,адети то пазителят задвижва наказателния механизъм.за да укроти еретика или еретиците за да бъдат те ( еретиците ) смирени или смазани.
-- Може ли един разумен човек да издава заповеди? Не!Защо? Защото издаването на заповеди за един разумен човек е под достойнството му. Това е първото.
Второто е ,че при отношенията си с хората той на първо място поставя условията при които той ще общува с тях.Ако те се съгласят,добре.Ако не се съгласят то разумният човек ще им каже " чао ".
-- Един разумен човек говори в зала пълна със слушатели." ВИСШИЯТ РАЗУМ-БОГА не издава заповеди-казва той "
Половината от залата пълна с атеист-материалист-революционери  ( А.м.р. ) избухва в смях .   " БОГ няма-крещят  А.м.р."Другата половина от залата пълна с религиозни мълчи.
Те явно са объркани.За тях БОГ издава заповеди.Например: " не кради!,не убивай!,не пожелавай магарето и булката на комшията! и т.н."Ако хората проявявали непослушание и не изпълнявали БОЖИИТЕ заповеди то БОГ люто се ядосвал от това непослушание.И съдтветно,наказвал хората с потоп,земетресения,скакалци,суша,мизерия,глад,въшки,болести,смърт.
Режел уши,нос,гърло.Режел крака,ръце,глави.От двете страни  на залата се надигат гласове на възмущение и гняв срещу разумният човек.Викат му "ууууу" и "  педерас ".Псуват го.Хвърлят по него обувки,сандали,яйца,домати,чушки,патладжани,краставици,камъни.Разумният човек си спасява живота бягайки.
Какво лошо е направил разумният човек за да искат да го линчуват.И А.м.р. и религиозни.Той им е показал колко са глупави.Колко са немощни в мислене.
       ------------------------------------------------------



Тагове:   Амр,   религиозен,   разумен,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. saadi - Спомням си , че в първи клас ни остригаха нула номер , защото всички бяхме хванали въшки .
08.09.2012 14:08
Сега разбирам , че сме ядосали здраво Бог .
Все пак съм благодарен , че Господ избра варианта с въшките тогава , а не този с рязането на гърла и носове .

Разумният човек никога не би избрал да изнася лекция пред психопати в склад на зеленчуковата борса . А този от приказката явно не се е съобразил с това .
цитирай
2. gaazi - Сега разбирам, че сме ядосали зд...
08.09.2012 16:04
saadi написа:
Сега разбирам , че сме ядосали здраво Бог .
Все пак съм благодарен , че Господ избра варианта с въшките тогава , а не този с рязането на гърла и носове .

Разумният човек никога не би избрал да изнася лекция пред психопати в склад на зеленчуковата борса . А този от приказката явно не се е съобразил с това .


--Варианти за ВИСШИЯТ РАЗУМ-БОГА няма.Пред СЪВЪРШЕНСТВОТО не може да стои въпроса "да бъда или да не бъда ".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gaazi
Категория: Поезия
Прочетен: 791266
Постинги: 93
Коментари: 83
Гласове: 606
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031